Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, вшанував пам’ять полеглих активістів.

Відповідний відеоролик опублікував президент у своєму Twitter, на якій посилається ТСН.

Вічна пам’ять загиблим на Майдані! Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні! pic.twitter.com/HDXCd6iARJ

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 20, 2022

Разом із президентом вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні й перша леді Олена Зеленська. Разом вони встановили лампадки біля хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській у центрі Києва.

“Вічна пам’ять загиблим на Майдані! Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні!” – написал Зеленский у публікації.

Президент наголосив, що український народ і нині демонструє світовій спільноті свою єдність і відданість демократичним цінностям, за які поклали життя і Герої Небесної Сотні на Майдані, і воїни на сході України.

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – співвітчизників, які без вагань віддали свої життя за омріяну нашим народом свободу, за право жити в незалежній державі, у сім’ї європейських народів. Їхній подвиг – це свідчення незламності українців, які продовжують боротися за своє майбутнє”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент і перша леді також вдарили у Дзвін Гідності, який встановлено на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні. На пам’ятці розміщено напис “Слава Україні! Небесній Сотні слава!”.