Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Кулеби головою Київської обласної державної адміністрації.

Про це пише “Цензор.НЕТ”.

Відповідний документ № 48/2022 оприлюднений на сайті Офісу президента.

Зазначається, що до цього Кулеба обіймав посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Раніше був радником на громадських засадах гендиректора КП з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва “Плесо”. Обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА. До цього працював у ТОВ “Аспер Естейт, бенефіціаром якого він є.

Зазначимо, що після призначення Кулеби головою Департаменту благоустрою Києва мер столиці Віталій Кличко підтвердив, що призначив його за рекомендацією голови Офісу президента Андрія Єрмака. Натомість сам Кулеба заявляв, що Єрмак жодним чином йому не допомагав, та їх взагалі ніщо не пов’язує. Єрмак ухилявся від прямої відповіді на це запитання.

З відкритих джерел відомо, що у 2011-2013 роках Кулеба та Єрмак, зокрема, під час підготовки до “Євро-2012”, були разом у складі громадської ради Київської міської державної адміністрації.