Під час відвідин Південного машинобудівельного заводу ім. Макарова в Дніпрі Зеленський отримав скаргу на Віталія Кличка за несплату боргу.

Президент під прицілами телекамер зателефонував міському голові Києва, щоб з’ясувати, чому не сплачений борг,пише president.gov

“Вони виконали замовлення, а грошей люди не отримали. До мене звертаються як до президента, я дзвоню вам”, – каже президент.

“Але головне питання не в цій заборгованості, хоча я прошу вас її погасити, а в тому, що вони хотіли брати участь в тендері, але його кваліфікаційні умови прописали таким чином, що український виробник не може брати в ньому участь. Тобто умови прописані під поставки з-за кордону. Якщо можна, розберіться з питанням фінансів. А про те, як використовувати нашого вітчизняного виробника, який для нас в пріоритеті, ми з вами поспілкуємося окремо”, – каже президент.

Київський міський голова Віталій Кличко прокоментував чутки про свою відставку з посади голови Київської міської державної адміністрації. “У мене вчора ввечері відбулася розмова з президентом Володимиром Зеленським. Розмова пройшла спокійно. Він підтвердив, що дійсно є такі плани про призначення голови КМДА.