Президент Володимир Зеленський сьогодні прибув до Саудівської Аравії. Там він виступить на саміті Ліги арабських держав.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал глави держави.

“Прибув до Саудівської Аравії. Виступлю на саміті Ліги арабських держав”, – написав Зеленський.

За словами глави держави, також він зустрінеться зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та проведе інші двосторонні переговори.

“Наші пріоритети – повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих, представлення нашої “формули миру”, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, гарантування енергетичної безпеки наступної зими”, – зазначив Зеленський.

Президент назвав ще один пріоритет, а саме – захист мусульманської спільноти України.

Разом із главою держави в Саудівській Аравії перебуває й Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу.

“Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – мусульмани”, – підсумував Зеленський.

“Разом з президентом Володимиром Зеленським та командою сьогодні знаходимось з візитом у Королівстві Саудівська Аравія”, – написав керівник ОП Андрій Єрмак.

Він наголосив, що це “перший такий візит в історії”.

“Наша мета – зміцнення двосторонніх відносин та зв’язків України з арабським світом. Будемо говорити про повернення наших людей, зокрема, дітей, “формулу миру” президента, енергетичну співпрацю, екологію та інші важливі речі”, – повідомив Єрмак.