Дії України на Донбасі продиктовані захистом територіальної цілісності та суверенітету держави. Наступу немає – Київ тільки відповідає, причому у межах домовленостей щодо припинення вогню. Безпілотники Bayraktar потрібні ЗСУ для захисту, і українські військові застосовуватимуть їх у разі необхідності захищати свою землю.

Про це, як пише “Главред”, заявив президент Володимир Зеленський.

Під час свого візиту до Одеси в п’ятницю, 29 жовтня, він розповів про те, що Україна захищає свою територію і відповідає на виклики виключно в рамках чинного режиму припинення вогню.

“Україна захищає свою територію і свій суверенітет згідно з обов’язком і присягою кожного, хто служить сьогодні, хто захищає українську державність. Ми не наступаємо. Ми тільки відповідаємо. До речі, відповідаємо згідно з домовленостями щодо припинення вогню. Саме в цьому форматі і продовжуватиме діяти Україна”, – сказав Зеленський.

Також він додав, що безплотники Bayraktar використовуються Збройними силами України для захисту своєї території. Армія їх застосовуватиме і надалі в разі потреби.

“Що стосується БПЛА та іншої зброї, я вважаю, що в Україні вона саме для захисту, і коли українська армія відчуває, що треба захищати свою землю, то вона так і робить. І далі вона діятиме за цим принципом”, – підкреслив Володимир Зеленський.