Зеленський у телефонній розмові проситиме Гройсмана звільнити голову Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка.

Президент сказав це у відрядженні в Одесі, коли в.о. голови Одеської ОДА Світлана Шаталова заявила про корупцію в Укртрансбезпеці.

“У нас є задокументовані факти про те, що корумповані інспектори Укртрансбезпеки допускають проїзд на відремонтованих автотрасах до морських портів Одещини великовантажних автомобілів. Одеська облдержадміністрація не раз звертала увагу керівництва Мінінфраструктури та правоохоронців на дотримання габаритного контролю перевізниками, але змін на краще не сталося – за пропуск перевантаженого автомобіля платять інспекторам таксу – 1000 гривень”, – зазначила Шаталова.

Заступник міністра інфраструктури Володимир Лавренюк заявив, що вже було 3 подання про звільнення чиновника.

“На жаль, недавно його було відсторонено лише на три місяці, поки тривало чергове розслідування”, – сказав Лавренюк.

“Ну раз є три подання, то я сьогодні ж зателефоную прем’єр-міністру і дуже його попрошу – допомогти у звільненні пана Ноняка”, – заявив Зеленський.

Володимир Зеленський у відрядженні на Одесі 13 липня примусив написати заяву про звільнення в.о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова. Той не виконав домовленість про звільнення чотирьох голів митниць в Західних областях України, якщо ті не звільняться самі.