Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про деякі питання забезпечення прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку і підтримки сімейних форм виховання дітей”.

Документ сприятиме створенню належних умов для забезпечення реалізації права дитини на проживання в сім’ї, підтримки сімей, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє прес-служба глави держави.

Підписаним указом президент доручив Кабінету міністрів забезпечити до 1 грудня 2019 року подання на розгляд президенту України пропозицій щодо приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення разом з законопроектом про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з приєднанням до Конвенції.

Також Кабмін повинен розробити і затвердити у шестимісячний строк план дій зі створення розвиненої системи сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, поширення практики патронату і наставництва.

Нагадаємо, українським сім’ям, які на оплату комунальних послуг витрачають більше 15% своїх доходів, Кабмін збирається виплачувати фінансову підтримку.