Президент Володимир Зеленський остаточно вийшов зі свого бізнесу, передавши частини соратникам і партнерам.

На все пішло 3 місяці з березня по травень, повідомила Liga.net.

Свою частку у 8-х компаніях президент передав першому помічнику і бізнес-партнеру Сергію Шефіру. У двох компаніях брату Шефіра, Борису. Не вийшов Зеленський лише з громадської організації Молодіжний центр “Ліга сміху”.

Акції Зеленського в компанії “Квартал ТВ” (розважальний телеканал зі складу 1+1 media) перейшли Сергію Шефіру, директором став його брат Борис. У першого помічника президента тепер у цій компанії 25%. Серед співвласників розважального телеканалу також гендиректор 1+1 media Олександр Ткаченко.

Акції президента в Animation Studio, яка виробляє мультфільми, розділили брати Шефіри. Сукупно в цій компанії вони тепер володіють 45% акцій.

Частка Зеленського у “Квартал-Концерт”, яка організовувала концерти та гастролі, перейшла до Сергія Шефіра. До нього також перейшла частка в компанії “Кіноквартал” і тепер він має 100% акцій і частку в ресторані “Фіш-Хаус”. Отримав Сергій Шефір і частку Зеленського в кінокомпанії “Гауді Студіо”, яка випускає телешоу, і частку в “Інвест аніма”, яка працює з аудіо- та звукозаписом.

Ще в березні Володимир Зеленський пообіцяв вийти зі свого бізнесу в зв’язку з політичною кар’єрою.