Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна і Канада починають роботу над спрощенням візового режиму.

Спрощення перетину кордону стосуватиметься насамперед молоді. Про це він розповів 2 липня на брифінгу після зустрічі з прем’єром Канади Джастіном Трюдо, передає ТСН.

“Сьогодні отримати канадську візу так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ (Національна хокейна ліга). Я розумію побоювання канадської сторони у питанні спрощення отримання візи, але, думаю, ми знайдемо правильне рішення і зможемо гарантувати повернення нашої молоді додому. Тому що ми, в першу чергу, в цьому дуже зацікавлені”, – сказав він.

Що стосується самих домовленостей, то президент розповів про два пункти, які потрібно виконати для спрощення візового режиму.

“Перше – це угода про молодіжний обмін, який дозволить українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою строком до одного року на навчання та роботу. Друге – ми сьогодні отримали пропозицію приєднатися до програми Trusted Traveller, яка буде означати спрощену процедуру приїзду українців в Канаду. Ми на це дивимося, як на ще один крок до безвізового режиму з Канадою”, – додав Зеленський.

2 липня Володимир Зеленський прибув до Канади, де зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Окрім цього, запланована зустріч з єврокомісаром Ельжабетою Беньковською, керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади. Президент візьме участь у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору, а також інших заходах.