Україна повинна продовжувати шлях в Європу не формально, щоб стати членом ЄС, а щоб її система цінностей змінювалась на європейську.

Про це в інтерв’ю Gazeta.ua сказав правозахисник і дисидент Йосиф Зісельс.

“Це важливіше, ніж бути членом ЄС. Мені здається, президент Зеленський сам ще не розуміє, куди він повинен вести країну і чи взагалі повинен це робити. Є велика невизначеність і вона може трактуватися по-різному, бо приховує в собі певні ризики для країни”, – сказав він.

“На президента були покладені великі сподівання різних груп населення. Це – певна висота. Падати звідти буде боляче”, – додав Йосиф Зісельс.

Він зазначив, що Зеленський поки що не його президент.

“Я не можу його вважати своїм президентом, бо за нього не голосував. Я прийняв результат виборів, але б не сказав, що він український президент. Мені важливо, щоб Україна йшла своїм шляхом, зберігаючи ідентичність, а не повністю пристосовувалася до вимог Європи. Мені здається, що для Зеленського це не так і важливо. Для нього і єврейство не важливе, бо він не є справжнім євреєм”, – сказав правозахисник.

За Володимира Зеленського на президентських виборах у другому турі проголосували 73,22%. На виборах до Верховної Ради його партія “Слуга народу” отримала 254 мандати зі 424.