Президент Володимир Зеленський поки не встигає реагувати на всі проблеми країни. Тому керують нею люди з його оточення.

Про це в інтерв’ю Gazeta.ua сказав народний депутат VIII скликання Ігор Луценко.

“Президента ще днів 50 не буду критикувати. Він перевантажений. Не може адекватно реагувати. Тому рулять інші. Перш за все керівник офісу Андрій Богдан.

Наприклад, феєричний законопроект про люстрацію. Зеленський такого не міг придумати. Так, питання люстрації потрібно впорядкувати. Але такий цинічний законопроект президент не мав би подавати”, – сказав Луценко.

Нардеп вважає таку ініціативу намаганням утримати рейтинг.

“Біля президента працюють фахові люди, які краще розбираються у технологіях позитиву. Вони 5 років можуть успішно протриматися. Сказали: “Зробимо їх” – усіх без розбору. А народ справді хоче послати усіх геть. Навіть найбільш просунуті представники суспільства не заморочуються аналізом: хто гідний лишитися.

Прошу провидіння, щоб народ не був покараний за величезну помилку, коли “з водою вихлюпнули дитину”. Виборці також відповідальні за те, що відбувається”, – наголосив Луценко.

Президент Володимир Зеленський запропонував розширитидії закону про люстрацію на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які займали посади з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року.

Зеленський просив голову Верховної Ради Андрія Парубія провести позачергове засідання, на якому, зокрема, розглянути законопроект про люстрацію. Парубій відповів, що регламент не передбачає проведення засідання після завершення сесії.

Повний текст інтерв’ю з народним депутатом Ігорем Луценком шукайте на Gazeta.ua 7 серпня.