Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче, аби розв’язана Росією повномасштабна війна в Україні завершилася до зими, тобто – до завершення 2022 року.

Про це пишуть “Факти”.

Як інформують західні ЗМІ, про це український лідер повідомив під час звернення до лідерів Великої сімки (G7), які зібралися на саміт у Німеччині. Зеленський виступав перед ними за допомогою відеозв’язку.

– Два дипломати Євросоюзу повідосили, що він сказав світовим лідерам, що хоче покласти край війні до кінця цього року, до настання зими, – цитує заяву британський телеканал Sky News.

Схожі повідомлення з посиланням на європейських чиновників оприлюднила й низка інших західних ЗМІ.

Згідно з їх інформацією, президент України також закликав лідерів Великої сімки надати нашій державі додаткову допомогу, щоб можна було закінчити війну до настання зими.

Є інформація, що Зеленський просив надати системи протиповітряної оборони для захисту України.

Звертаючись до лідерів США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії, український лідер також попросив запровадити додаткові санкції проти Росії, а також надати нашій державі гарантії безпеки.

Повідомляється, що Зеленський також закликав допомогти експортувати зерно з України. Крім того, під час виступу глава держави підняв тему допомоги у післявоєнному відновленні України.

Наразі в Офісі президента не публікували звернення Володимира Зеленського до лідерів G7.