Україна очікує на прибуття близько 20 тисяч паломників-хасидів у найближчі дні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Цього року ортодоксальні юдеї святкуватимуть Рош га-Шана з вечора 29 вересня до вечора 1 жовтня.  В ніч на 30 вересня хасиди зустрінуть свій 5780-й Новий рік.  Найбільша кількість паломників, які традиційно прибувають на свято до Умані, очікується 25-27 вересня. Зокрема завтра київські аеропорти готуються до зустрічі 17 тисяч брацлавських хасидів, Одеса і Вінниця – близько 3 тисяч.

Минулого року Україна прийняла 28 тисяч ортодоксів з 22 країн світу.

Фото: facebook/DPSUkraine

Нагадаємо, що в Україну  прибувають послідовники так званого брацлавського хасидизму, які вважають своїм обов’язком хоч раз у житті відвідати могилу цадика Нахмана, свого духовного лідера. Цадик Нахман похований саме в Умані. Зустріч Рош га-Шана на могилі цадика обіцяє щасливий новий рік кожному паломнику.

Паломництво зазвичай багатолюдне. Хасиди приїздять до Умані цілими родинами. Незаможні звертаються по допомогу до благодійних фондів Ізраїлю, які надають паломникам кошти на оренду житла в Україні і харчовий пайок.

Як повідомляв “Хрещатик.news”, у Києві з’явився Junkman, який лякав перехожих, що смітять на вулицях .

Читайте також:

Єнот і кава: в Києві з’явиться новий мурал

В Київському ботсаду розквітли трави пампасів (фото)