Київ піднявся з 12-го на 7-е місце в світі у рейтингу міст за рівнем завантаженості автомобільних доріг у 2020 році.

Про це з посиланням на дані нідерландської компанії TomTom, яка моніторить затримки часу для автомобільного трафіку в 416 містах 57 країн світу, написав на своїй сторінці Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«За даними дослідження, середній показник затримки трафіку в столиці України становить 51%. Це означає, що через затори водіям авто доводиться витрачати на 51% більше часу, щоб доїхати до пункту призначення. Найбільші затори у Києві спостерігають зазвичай тричі на день – о 06:00, 08:00 і 18:00. Пік завантаженості транспортної мережі зафіксували в грудні», – розповідає Яловий.

Як показує рейтинг, низький трафік спостерігався в Києві лише 48 днів на рік – це найгірший результат серед першої десятки рейтингу. Очолює його Москва із 54% затримки трафіку, на другому місці – індійський Мумбай (53%), на третьому – столиця Колумбії Богота (53%).

За словами Костянтина Ялового, карантинні обмеження минулого року не зменшили кількість автотранспорту на дорогах. Навпаки, все більше людей в столиці надають перевагу поїздкам у особистому авто.

«Наслідки такої тенденції сумні: викиди від автомобілів забруднюють атмосферне повітря, що негативно впливає на здоров’я киян і є одною з головних причин смертності від неінфекційних хвороб. Також затримки у пересуванні людей та вантажів завдають місту великих економічних збитків», – каже політик.

Як наголошує Костянтин Яловий, щоб змінити ситуацію, потрібно зробити швидким і комфортним громадський транспорт, збільшити кількість тролейбусів, автобусів і трамваїв, побудувати зручну комплексну велосипедну інфраструктуру. Про необхідність цих кроків вже давно говорить і громада і влада столиці. Залишилося дочекатися, доки нарешті їх почнуть втілювати у реальність.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.