Під час замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра використовувалися рідкісні боєприпаси.

Про це, як пише “Український дощ”, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в етері телеканалу “Україна 24”.

“Це калібр 7,62. Ми бачимо спеціалізовані патрони. Такі патрони не виробляються в Україні і фактично майже не використовувалися в Україні. Це виробництво Угорщини. Ми намагаємося встановити можливі тимчасові рамки їх ввезення в країну і їх виробника. Не виключаємо контрабандний шлях”, – заявив заступник голови МВС.

Як уточнив Єнин, вже встановлено, що стрілянину вели не чергою, а одиночними пострілами.

Заступник міністра також прокоментував заяви про те, що це міг бути не справжній замах, а інсценування. Він звернув увагу, що помічник президента користувався звичайним автомобілем, а не броньованим, і кулі зрешетили машину “як консервну банку”.

“Для тих, хто все-таки має сумніви щодо інсценування або реальності тих подій, міг би запропонувати досить простий експеримент: відтворення подій злочину. Досить двох добровольців – і буде вестися вогонь на поразку бойовими кулями. Я думаю, що бажаючих взяти участь у такому експерименті навряд чи знайдеться “, – уклав Єнин.

Нагадаємо, машину Шефіра, першого помічника президента України Володимира Зеленського, його багаторічного товариша і ділового партнера, обстріляли вранці в середу під Києвом. В автомобіль потрапило більше десяти куль. Сам чиновник не постраждав. Водій отримав три вогнепальні поранення, його госпіталізували і провели операцію.