Міністр охорони здоров‘я України Максим Степанов у відеозверненні заявив, що МОЗ починає відкриття тимчасових госпіталів для інфікованих, передає сайт Хрещатик.News.

“Вже зараз ми розпочинаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на ковід. Зараз ситуація значно і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки.”, – сказав міністр.

Він наголосив, що подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії.

«І навіть медичні системи розвинених європейських країн не витримували навантаження, всі ми бачили ті шокуючі кадри», – сказав Степанов.

Степанов наголосив, що зараз ситуація значна гірша, ніж навесні, коли запускались флешмоби у підтримку лікарів та зокремо звернувся до тих, хто «грає в політику».

Навесні соцмережами ширилися флешмоби з підтримки медиків. Проте зараз ситуація значно гірша, і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки. Йдеться не про флешмоби. А про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити розповсюдження захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків.

Окремо звертаюся до тих, хто зараз «грає в політику»: на кону життя людей, думайте про це кожного разу, коли влаштовуєте концерти або інші масові піар-акції. Йдеться про серйозну небезпеку, і ніхто не має права нехтувати життям та здоров‘ям людей.

Нагадаємо,  влада збирається ввести новий вид обмежень – карантин вихідного дня

Читайте також:

Не так зрозуміли: поліція не буде ставити на облік користувачів Вконтакте

Працював на РФ: генерал-майор СБУ постане перед судом за держзраду і замах на теракт