У Службі безпеки України повідомили про затримання ворожого агента, який планував здійснити теракт у Києві – підпалити автомобіль біля будівлі громадської організації.

За інформацією СБУ, затриманий – місцевий житель, якого завербувала одна із державних структур Білорусі, пишуть “Факти”.

Зловмисника затримали, коли він намагався підпалити автомобіль.

– Встановлено, що для вчинення теракту зловмисник придбав транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку, – уточнили в СБУ.

За інформацією спецслужби, затриманий також залякував представників ЗМІ та іноземців: наносив відповідні написи з погрозами поблизу їхніх помешкань у столиці.

Цей же чоловік повідомляв про фейкові мінування та збирав інформацію про військових у прикордонних районах. Крім того, він причетний до організації несанкціонованих псевдомітингів біля дипломатичних представництв інших держав, під час яких лунала деструктивна агітація.

Після затримання зловмисник зізнався, що мав отримати кошти за підпал автомобіля в Києві. Крім того, він їздив до Житомира, щоб за завданням кураторів сфотографувати автомобілі біля військкомату. Відповідне відео зізнань оприлюднила СБУ.

– За попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь, – наголосили в СБУ.

За інформацією слідства, чоловік був завербований через анонімну групу в месенджері Telegram. Із кураторами він спілкувався через заборонені в Україні російські електронні поштові сервіси.

Гроші за вчинення провокацій затриманий отримував з-за кордону на банківську картку.

Розслідування проходить за ст. 111 (державна зрада) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику вже повідомили про підозру. Під час обрання запобіжного заходу обвинувачення проситиме суд відправити чоловіка під варту.

Популярні новини зараз

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще