На Тернопільщині суд оштрафував на 17 тис. грн голову сільради, який за $3,5 тис. (87, 1 тис. грн) хабара допомагав в отриманні землі під сонячні батареї.

Рішення щодо голови Потуторської сільради Андрія Люшняка ухвалив Бережанський районний суд, повідомляють “Наші гроші”

Посадовця затримали у лютому цього року.

Торік у грудні до Лошнюка звернувся підприємець, який хотів взяти в оренду 10-15 га для встановлення сонячних електробатарей. Пізніше сільській голова повідомив, що є вільна земельна ділянка площею 10 га і підприємець може звернутись до сільради із відповідною заявою, щоб отримати цю ділянку в оренду.

Вже у січні посадовець розповів підприємцю, що може вплинути на депутатів сільради, щоб вони позитивно розглянули його заяву та надали дозвіл на розробку проекту землеустрою про відведення ділянки. Але за умови, якщо той дасть $350 за 1 га землі, тобто усього $3500.

Правоохоронці затримали голову сільради під час передачі йому $3500 поблизу приміщення Бережанського “Тернопільобленерго”.

У суді чоловік свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та погодився з усіма обставинами його вчинення. В результаті суд його оштрафував. Він продовжує перебувати на посаді сільського голови.

Держава гарантуватиме захист викривачам корупційних злочинів. Про це сказав заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка на зустрічі з представниками громадських організацій і міжнародних партнерів у сфері боротьби з корупцією.