Розпорядженням №581 Олександра Харченка було призначено на посаду заступника мера після скандально звільнення Володимира Слончака. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на офіційний сайт КМДА.

Попередньо, депутати Київради погодили призначення Харченка на посаду заступника мера, за це проголосувало 62 депутати.

Олександр Харченко – юрист, депутат Київради, народився 12 жовтня 1980 року. У 2003 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство” та  Харківську державну академію міського господарства за спеціальністю “Економіка підприємства”.

Трудову діяльність розпочав у 2003 році помічником прокурора Ніжинської міжрайпрокуратури Чернігівської області. У 2005 році працював начальником юридичного управління ТОВ «Юридична фірма «Захист» та ТОВ «Менеджмент. Інновації. Розвиток». Із 2006 до 2020 року займався підприємницькою діяльністю у галузі права. З 2018 працює на посаді начальника юридичного управління ПП “ОвручГазАвто”

«Я розумію високу відповідальність цієї посади. І можу запевнити, що і надалі працюватиму на користь територіальної громади міста Києва та сприятиму розвитку місцевого самоврядування у столиці. Мої двері завжди відкриті до конструктивних пропозицій, фахових ідей та професійних порад», – наголосив Олександр Харченко.