Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Фейсбуці розповів, що сьогодні правоохоронці заважали мітингувальникам відстоювати свої права. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Волинця, поліція заламувала йому руки, правоохоронці нападали на гірників, штовхали, залякували та не давали встановити намети біля Офісу Президента.

Відповідні світлини та відео Михайло Волинець розмістив на своїй сторінці.

«Весь цивілізований світ сьогодні став свідками того, як «демократична» влада, «народна» поліція плює на Конституцію, на право українців на мирний протест.

При спробі забрати шахтарські намети та продовжити мирну акцію, пси влади заломили руки мені – віцепрезиденту Міжнародної Конфедерації профспілок, голові Незалежної профспілки гірників України, залякували віцепрезидента Пан’європейської Регіональної Ради Міжнародної конфедерації профспілок.

Наталію Левицьку, штовхали заступника Незалежної профспілки гірників України Олександра Абрамова, голові НПГУ ВП Шахта 1/3 Новогродівська Сергію Павлову вивихнули плече.

Але за нами правда! Під стукіт касок ми не тільки відстоюємо своє гарантоване законом право на зарплату та гідний рівень життя. Ми боремося за енергетичну незалежність України, за стабільне життя шахтарських регіонів за майбутнє тисяч шахтарських, УКРАЇНСЬКИХ родин!», – написав він.

Михайло Волинець наголосив, що гірники будуть мітингувати, поки не будуть виконані їхні вимоги. Та додав, що дружини шахтарів також готові їхати до Києва на підтримку чоловікам.

«Так поліція діалогу чи поліція провокації ⁉ Вже зрозуміло, що єдине чого хочуть від шахтарів можновладці – щоб гірники якомога скоріше повернулися до своїх міст, родин.

Проте шахтарі мають наміри протестувати до перемоги – до виконання їх вимог! Родини шахтарів, їхні дружини готові їхати до Києва, щоб підтримати своїх чоловіків в їх державницьких намірах – забезпечити енергетичну безпеку країни, врятувати вугільну галузь та шахтарські регіони», написав Волинець.

Популярні новини зараз

У столиці з’явився мурал, який присвячений Грушевському — його намалювали митці з команди Фуллен

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Показати ще

Нагадаємо, в Києві мітингують шахтарі через заборгованісь по зарплаті (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Стукають касками, бо не платять зарплату: в Києві другий день мітингують шахтарі зі Львівської області (фото, відео)

Немає зарплатні: під КМДА мітингують медики кількох лікарень столиці (відео)