Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу ОП.

Президент вимагає від посадовців терміново відреагувати на ситуацію, що склалася через рішення КС, який відмінив кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

«Справа не тільки в цьому рішенні, а й загалом у цілеспрямованих діях певних осіб на підрив суспільного договору в Україні та на створення реальної загрози національній безпеці та обороні нашої держави. Ми повинні не допустити ані того, що цю проблему почне вирішувати вулиця на свій розсуд, ані того, що це або якесь інше рішення Конституційного Суду буде використане ворогами України для дискредитації нашої країни за кордоном», – пояснив Зеленський.

Голова держави зазначив, що система електронного голосування буде працювати, якщо для цього Верховна Рада має прийняти закони, вона їх прийме. А також звернувся до правоохоронців з прохання розслідувати ситуацію.

«Головні питання. Чому взагалі з’явилося дане рішення Конституційного Суду України? Які мотивації вбачаємо в цьому рішенні ми? Яка законодавча база потрапила під рішення Конституційного Суду і чому саме?» – сказав президент.

Нагадаємо, через рішення КСУ ЄС знов погрожує відібрати безвіз

Читайте також:

Конституційний суд пояснює скандальне рішення про скасування декларацій чиновників

Раднику мера Білоцерковцю, що не задекларував статки, ВАКС призначив заставу

Офіційного призначення не буде: КСУ заблокував переможців місцевих виборів