Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність перейменування столичних проспектів Московського та Генерала Ватутіна на честь – відповідно – Степана Бандери і Романа Шухевича. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на юриста Українського інституту національної пам’яті Сергія Рябенко.

Як відомо, раніше Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування двох київських проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

“Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційні скарги Київської міської ради, ВО “Свобода” та Українського інституту національної пам’яті і скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва і прийняв нову постанову, якою відмовив позивачам у задоволенні їхніх позовних вимог щодо скасування рішень Київської міської ради стосовно перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича”, – заявив Сергій Рябенко.

Зазначається, що це рішення вже набрало законної сили, а в сторін, які незгодні з ним є можливість його оскаржити у Верховному суді.

“По Кодексу адміністративного судочинства воно набрало законної сили з моменту проголошення. У сторін, які з цим рішенням незгодні та в учасників процесу звичайно є право його оскаржити в касаційному порядку до Верховного суду, однак там є вичерпний перелік підстав, за яких це рішення взагалі можна оскаржувати”, – наголосив юрист.

Нагадаємо, Київський суд скасував перейменування проспектів Бандери й Шухевича

Читайте також:

У столиці перейменували 40 вулиць

Перейменування Московського проспекту хочуть винести на референдум