У столиці з’явиться меморіальний комплекс Героїв-киян, що загинули за цілісність та незалежність України.

Меморіал відкриють у 2020 році. Він буде розташований біля Національної парламентської бібліотеки, на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї у Печерському районі. Про це каже заступник мера столиці Вячеслав Непоп, передають у КМДА.

“У місті встановлено меморіальні дошки, але єдиного пам’ятника досі не було, хоча в інших містах такі меморіали вже створені. Разом із матерями загиблих, представниками громадських організацій ми обговорили місце розташування такого комплексу. Важливо, щоб він був у центрі, щоб до меморіалу змогло прийти якомога більше людей. І таке місце було знайдене”, – пояснив Вячеслав Непоп.

Дизайн меморіалу ще не визначили. Департамент містобудування та архітектури КМДА оголосив Всеукраїнський конкурс на кращий ескіз проекту. Реєстрація учасників буде відкрита до 15 червня, а переможців оголосять 22 серпня. Замовником є комунальне підприємство “Житлоінвестбуд-УКБ”.

За кількасот метрів від крайніх українських позицій на Донбасі поставили підбитий танк, Це тимчасовий “нульовий” меморіал. У лютому 2015-го у цій бойовій машині героїчно загинули бійці.