У Києві перевіряють бомбосховища та проведуть навчання із сиренами на тлі інформації про можливе повномасштабне вторгнення Росії.

Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Андрій Крищенко в інтерв’ю Бабелю, пише Liga.net.

Представник КМДА зазначив, що у разі атаки агресора киян сповіщатимуть про це за допомогою сирен, оскільки цей спосіб буде доступний навіть без світла та без стільникового зв’язку – тобто у критичних умовах.

“Ми ці системи тестуємо весь час, але без звуку, плануємо проводити навчання. З наступного тижня ми почнемо інформаційну кампанію, щоб люди не лякалися, коли їх почують. А через пару тижнів уже включатимемо сирени і проводитимемо навчання, щоб люди без паніки розуміли, що робити”, – сказав Крищенко.

Також він розповів про ситуацію з київськими бомбосховищами – здебільшого це старі конструкції радянських часів, які здебільшого були на якихось великих підприємствах. Там є інфраструктура, вони добре укріплені та розраховані на велику кількість людей. Деякі з них уже відремонтували, але багато з цих бомбосховищ перебувають у приватній власності. Частину приміщень хочуть передати місту, проте спочатку їх теж треба привести до ладу.

Ще є понад 4000 об’єктів подвійного призначення – підвали, підземні паркінги, підвальні магазинчики. У разі тривоги, за словами Крищенка, ці об’єкти готові прийняти людей.

Він нагадав, що на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій детально розписано алгоритм дій населення у разі вторгнення.