Відповідні зміни внесені на виконання доручення Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації в рамках реалізації Концепції розвитку велосипедної інфраструктури м. Києва; за погодженням із управлінням Патрульної поліції в м. Києві. Про це повідомляє Центр організації дорожнього руху.

Зазначається, що дуже важливим є момент, щоб велосипедисти відчували безпеку на дорогах міста. Задля цього запроваджені деякі зміни в схемі дорожнього руху. Насамперед, зняли зелені контурні стрілки при червоному сигналі світлофора.

«Щороку в Києві збільшується кількість велосипедистів. Приміром, навесні 2016-го року в Асоціації велосипедистів України нарахували за дві години на столичних вулицях 1864 велосипедиста, а навесні 2019-го – вже 3430.

Важливо, щоб велосипедисти відчували себе в безпеці на міських дорогах. З цією метою ми запровадили деякі зміни в схемі дорожнього руху. А саме, зняли зелені контурні стрілки при червоному сигналі світлофора в місцях, де перетинається рух транспортних засобів, що здійснюють поворот праворуч та велосипедистів. Тобто, відмінили дозвіл руху на червоне з крайньої правої смуги у напрямку, на який вказувала стрілка. Таким чином безпека на дорозі підвищиться», – йдеться в повідомленні.

Організація дорожнього руху змінилася на десятьох перехрестях Києва:

✔️ Оноре де Бальзака/Теодора Драйзера,
✔️ Оноре де Бальзака/Сержа Лифаря,
✔️ Оноре де Бальзака/Марини Цвєтаєвої,
✔️ Миколи Закревського/Теодора Драйзера,
✔️ Миколи Закревського/Сержа Лифаря,
✔️ Петра Григоренка/Здолбунівська,
✔️ Дніпровська набережна/Здолбунівська,
✔️ Здолбунівська/Михайла Драгоманова,
✔️ Дніпровська набережна/Княжий Затон,
✔️ Дніпровська набережна/Анни Ахматової.

Нагадаємо, на Андріївському узвозі облаштують дві повітряні велодоріжки

Читайте також:

У Києві відбувся флешмоб “Велосипедом на роботу” (відео)

Кличко відкрив після капремонту третю чергу парку «Наталка»

На Дарницькій площі перекриють рух транспорту: Київавтодор