Партія Святослава Вакарчука “Голос” хоче криміналізувати “сепаратні переговори” з представниками держави-агресора.

Про це заявили у політсилі, пише “Українська правда”

Сепаратними переговорами в законопроекті називатимуть переговори від імені України “без належного уповноваження органів державної влади України” щодо внутрішньої і зовнішньої політики України з посадовими особами іноземної держави, визнаної Верховною Радою агресором.

“Партія пропонує уповноважити СБУ запобігати та протидіяти таким переговорам, а Нацраді з питань телебачення і радіомовлення позбавляти ліцензії мовників, які підтримують зрадників інформаційно”, – сказано у повідомленні.

Законопроект, який опублікувала партія, розширює статтю 111 “Державна зрада” Кримінального кодексу.

Покарання за “сепаратні переговори” позбавлення волі на 13-15 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Також “Голос” пропонує додати до переліку неприпустимих дій заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, поширення інформації, що посягає на територіальну цілісність і суверенітет України або виправдовує агресію проти України чи окупацію її території.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.