Якщо вода у Дніпрі стане забрудненою, на очисні споруди Дніпровської водопровідної станції подаватимуть воду з Десни. Про це повідомляють у Київводоканалі.

Після аварії на Чорнобильській атомній електростанції у Києві збудували плавучу насосну станцію “Роса-300”. Її зможуть запустити протягом 6-8 годин у разі потреби.

“Вода з Десни буде подаватися на очисні споруди Дніпровської водопровідної станції, і водопостачання міста буде здійснюватися в необхідному обсязі”, – йдеться у повідомленні.

Зараз у Київводоканалі якість питної води контролюють три лабораторії. Щодня відбирається близько 1000 проб. Їх аналізують за хімічними, бактеріологічними та гідробіологічними показниками.

У лабораторіях, розташованих на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях, також постійно відбирають проби річкової води та контролюють її якість.

У Києві впродовж 18-19 червня рівень забруднення діоксидом азоту досяг 6 середньодобових гранично допустимих концентрацій. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.