Фахівці КП «Плесо» ініціювали петицію Президенту України «Про заборону фосфатних мийних засобів для покращення стану водних об’єктів України». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу компанії.

«Масове використання побутової хімії із вмістом фосфатів та інших сполук фосфору є одним із головних чинників забруднення поверхневих водних об’єктів України і призводить до цвітіння води в річках та озерах, адже сполуки фосфору провокують прискорений ріст синьо-зелених водоростей.

Внаслідок цього катастрофічно знижується придатність води для питних та рекреаційних потреб населення, зростає ризик поширення інфекційних хвороб серед відвідувачів пляжів, втрачається туристична привабливість водних об’єктів», – йдеться в повідомленні.

На думку фахівців КП «Плесо» вирішення проблеми фосфатного отруєння гідроекосистем можливе виключно шляхом якісної модернізації національного законодавства, тому і ініціювали електронну петицію Президенту України «Про заборону фосфатних мийних засобів для покращення стану водних об’єктів України».

В компанії закликали всіх небайдужих до проблем навколишнього середовища звернути увагу на цю пропозицію та підписати петицію, а також посприяти її поширенню.

Зібравши необхідну кількість підписів (під петицією протягом 3 місяців, до 1 жовтня 2020 року, мають підписатись 25 тисяч громадян), з`явиться шанс помітно покращити якість води у річках та озерах і оздоровити стан навколишнього природного середовища.

Петиція доступна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/100054.

Нагадаємо, на сайті Київради з`явилась петиція щодо перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук`яненка  

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві очистять озера та відродять малі річки міста

Всі пляжі Києва підняли жовті прапори: купатись не рекомендовано