Сьогодні в Києві пройшов з’їзд “Опозиційною платформи “За життя”. Список партії на виборах до Верховної Ради очолив Юрій Бойко. Одночасно з рішенням з’їзду прозвучала заява голови регіональної організації “Опозиційною платформи “За життя”, члена політради партії Миколи Пундика, що на з’їзді в Києві таємно змінили політрада, і його замінили на нардепа Миколу Скорика. “Якийсь з’їзд пройшов у Києві 27-го числа. А потім дізнаємося зовсім випадково: в юстицію подали якісь документи про те, що є рішення політради про заміну мене на іншу людину. Я ніяких офіційних паперів не отримував”, – підкреслив Пундик.

Він зазначив, що це не той з’їзд, на якому повинні були голосувати за кандидатів. Тепер столичне керівництво партії намагається фальсифікувати майбутній партійний з’їзд, так як в ньому братимуть участь фейковий делегати.

“Виходить, що ми на цьому з’їзді не були представлені, але, як виявилося, не були представлені і Миколаїв, і Херсон. В моєму розумінні, керівник обласної партійної організації – безумовний претендент на прохідне місце в списку. Зрозуміло, що були закулісні домовленості про тому, що потрібно ввести нову людину, яка навіть не була членом цієї партії”, – додав Пундик.

Він підкреслив, що обласний осередок буде домагатися скасування результатів голосування, це передбачає закон.

І сьогодні ж стало відомо, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено заяви про фальсифікації невідомими особами документів трьох регіональних організацій політичної партії “Опозиційна платформа “За життя”. У реєстрі з вимогою порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації фігурують звернення Сергія Родосу (Одеська обласна організація), Валерія Колоса (Херсонська обласна організація) та Андрія Сокура (Миколаївська обласна організація).

Також сьогодні стало відомо про порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації документів партійних організацій № 42019160000000279 від 3 червня 2019 року.