Минулої доби Росія стріляла по Харківському, Куп’янському, Чугуївському та Ізюмському районах.

Обстріли здійснювали з артилерії, мінометів та ракетного озброєння. Внаслідок обстрілів загинули двоє жителів Харківщини, ще одинадцятеро людей отримали поранення. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, на якого посилається KHARKIV Today.

Зокрема, у селищі Печеніги (Чугуївський район) смертельні поранення отримала 52-річна жінка. Через обстріл тут був пошкоджений приватний будинок. У Вовчанську частково зруйнована будівля магазину.

На Куп’янщині під обстріл потрапило селище Ківшарівка, де пошкоджено медичний заклад. Минулої доби окупанти обстріляли Великий Бурлук, у селищі поранені двоє людей — чоловік 58 років і жінка 54 років.

Увечері росіяни завдали удару по Балаклії, загину 57-річний місцевий житель. Ще дев’ятеро людей отримали поранення. У місті пошкоджені шість житлових будинків, господарчі споруди, гаражі та автівка. Загарбники били з реактивних систем залпового вогню.

Як розповіли у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, минулої доби сталося дві пожежі, спричинені обстрілами. О 6:06 загорівся гараж та автівка на території приватного домоволодіння у Куп’янську. Вогонь охопив 200 квадратних метрів площі. Пожежу загасили за дві з половиною години. Також пожежа виникла у Вовчанську. О 13:30 там зайнявся дах магазину. Ліквідувати вогонь вдалося близько 15:00.

Крім того, співробітники ДСНС чотири рази виїжджали перевіряти місця обстрілів. Зокрема, вранці понеділка обстежували територію в Куп’янську.

“Там виявлені пошкодження лікувального закладу, житлової 9-типоверхівки, 6 приватних будинків та декількох надвірних забудов. Ще у двох приватних будинках від вибухів заклинили вхідні двері. Рятувальники допомогли мешканцям деблокувати їх”, — розповіли у ГУ ДСНС.