Країни Заходу наклали безпрецедентні санкції на Росію через військове вторгнення в Україні. Зняття санкцій Кремлю не варто очікувати, поки не буде підписано мирну угоду на умовах України.

Про це повідомляє “24 канал”, посилаючись на Reuters.

Відповідну заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц в ефірі каналу ZDF. Шольц, який поки відмовляється від візиту в Київ, заявив, що Володимир Путін прорахувався, коли планував захопити Україну.

Як сказав Шольц, Путін не думав, що Україна чинитиме такий потужний опір. Хоча у Німеччині, як розповів український посол Андрій Мельник, також скептично ставилися до шансів ЗСУ зупинити російського агресора.

Німецький канцлер наголосив, що Путін не чекав тривалої підтримки Заходу. На тлі нових більш жорстких санкцій ЄС проти Росії, які мають включати ембарго на нафту, Шольц попередив Кремль, що обмеження з Кремля не будуть зняті, поки не буде підписано мирну угоду.

Він зауважив, що Путін не вдасться нав’язати свої умови миру. Як відомо, Кремль оголосив так звану “спецоперацію” в Україні, в рамках якої нібито проводить “денацифікацію” та “демілітаризацію” України. Окрім того, російська армія хоче вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей України.

“Він не думав, що ми підтримуватимемо її так довго… Ми не зніматимемо санкції, доки він не досягне угоди з Україною. І він не доб’ється цього, нав’язуючи умови миру”, – сказав німецький лідер.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи переговори, наголошував, що Україна не готова до діалогу, коли російська сторона ставить ультиматуми. Він заявляв, що Київ вийде з перемовин, якщо росіяни проведуть “референдум” на Херсонщині та знищать цивільних у Маріуполі.