Святого Патрика вважають небесним покровителем Ірландії. День святого Патрика є державним святом в Ірландії, це культурне та релігійне ірландське національне свято, яке щороку відзначають 17 березня, у день смерті святого.

У Києві в найближчі до 17 березня вихідні, а саме у суботу, 14 березня, до Дня Святого Патрика пройде святкова хода, на яку запрошують всіх бажаючих. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сторінку організаторів свята Event agency NeverLand у Фейсбуці.

«Українці та ірландці, лепрекони та ельфи, поціновувачі віскі та Гінесу, руді та не дуже – ми кличемо вас на щорічний Парад до Дня Святого Патрика!

Цього року головне свято Ірландії припадає на вівторок (17 березня), тому ми вирішили провести парад у найближчу до цієї дати суботу.

Отже, 14 березня ми з вами пройдемося з ірландськими прапорами, напоями, піснями, танцями та настроєм по Києву!

Готуйтесь та кличте друзів!

А також пишіть нам, якщо хочете виступити перед початком, або навчити інших ірландським танцям, або втнути ще щось цікаве», – йдеться в повідомленні.

Організатори запрошують зустрітись біля пам’ятника Т. Г. Шевченка у парку Шевченка, напроти червоного корпусу Унівеситету в Києві в 15:00, вирушаємо приблизно о 15:30.

Маршрут параду: вул. Володимирська – повз Золоті Ворота – Софійська площа – Пейзажна алея (зупинка біля Історичного музею України) – Андріївський узвіз – Контрактова площа – паб Gonzo.

Нагадаємо, 8 березня в Києві пройде Марш жінок-2020

Читайте також:

Під Києвом відбудеться парад коней унікальних історичних порід

Які столичні музеї оголосили у березні безкоштовний вхід

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Метро столиці купляє електрообладнання на випадок блекатів

Біля скверу неподалік Оболонської РДА, в кущах знайшли мертву людину

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Показати ще