КО «Київзеленбуд» є замовником капітального ремонту скверу імені Болбочана площею 1,29 га. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КО «Київзеленбуд».

Сквер імені Петра Болбочана (сквер Косіора) знаходиться у Шевченківському районі Києва на вул. Січових Стрільців, 86.

У компанії зазначають, що ремонтні роботи планується розпочати вже до кінця весни цього року.

«Так, відповідно до передпроєктних пропозицій, архітектурні рішення мають стилістично підкреслити красу скверу та його розташування. Пропонується поєднати плавні лінії доріжок, дизайнерські лави й перголи, озеленення й фонтан. Зокрема, передбаено влаштувати тротуарне покриття з ФЕМ на 3300 кв. м., встановити ігрові майданчики для дітей, відновити 7000 кв. м газонів, відремонтувати підпірні стінки. У сквері є фонтан, який також потребує ремонту, а відтак сучасних технологій та ідей», – йдеться в повідомленні.

Як розповіли в компанії, оновлення скверу враховує потреби різних цільових груп, щоб було цікаво і дітям, і дорослим, щоб сквер був доступний маломобільним групам людей.

«Інклюзивність сьогодні розкривається набагато ширше, ніж ми звикли думати – це не лише пандуси, це можливість кожному мати доступ до простору.

Звісно, капітальний ремонт передбачає влаштування освітлення, поливо-зрошувальної системи, встановлення відеоспостереження», – повідомили у КО «Київзеленбуд».

Нагадаємо,  У Києві після капітального ремонту відкриють п`ять парків

Читайте також:

У Києві з`являться три сквери, пам`ятка природи і ландшафтний заказник

Фото з парку Софіївка увійшло у топ-10 найкращих світлин світу