Центрвиборчком закінчує опрацьовувати результати голосування за мажоритарників на позачергових парламентських виборах. За декого з кандидатів свої голоси віддали понад 40 тисяч громадян, за декого, наприклад чинну депутатку Надію Савченко, четверо.

Хто виграє мажоритарні округи з найбільшим відсотком підтримки жителів роказує Gazeta.ua.

Понад 59% голосів зібрали кандидати на Донеччині, Волині, Дніпропетровщині та Черкащині.

1. Антон Яценко, самовисуванець 69,08% голосів

Конкурентів на окрузі: 7

Нардеп 6,7 і 8 скликань Антон Яценко зібрав 50 712 голосів жителів округу №200, що на Черкащині. Кандидат обійшов суперників зі “Слуги народу”, “Сили і честі” Смешка та кількох самовисуванців.

У своїй програмі депутат обіцяє “зробити все” для припинення війни на сході, “припинення окупації” Криму, працювати над зниженням тарифів, підвищенням мінімальних зарплат, а також продовжити програму водопостачання на окрузі, допомагати жителям із земельними питаннями, створюватиробочі місця та залучати інвестиції.

За даними Руху “ЧЕСНО”, Яценко 127 разів кнопкодавив, 4 рази фігурував в антикорупційних розслідуваннях, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року та у 2012 році – за Закон “Про засади державної мовної політики”, що розширював вжиток російської мови в Україні.

2. Муса Магомедов, “Опоблок” 64,6% голосів

Конкурентів на окрузі: 10

Гендиректор “Авдіївського коксохімічного заводу” зібрав 8 781 голос на 45 окрузі, що на Донеччині. Попри участь у виборах від “Опоблоку”, Магомедов є безпартійним. Він народився в Дагестані, а нині живе в Авдіївці.

LB.ua назвало Магомедова “топ-менеджером Ахметова”, українського олігарха.

У своїй програмі майбутній депутат обіцяє повернути на Донбас мир, сприяти будівництву доріг, вирішувати питання постачання води, газу та світла, відновлювати роботу міського суду в Авдіївці, сприяти децентралізації, підтримувати аграріїв та інше.

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі

У продажу шматка землі біля Цирку, журналісти знайшли слід прибічників "Партії Регіонів"

Показати ще

На окрузі Магомедов обійшов кандидатів від того ж “Опоблоку”, “Опозиційної платформи За життя”, “Європейської солідарності” і сестру Віри Савченко Надію, яку підтримали 538 людей.

3. Юрій Корявченков (“Юзік”), “Слуга народу” 60,83% голосів

Конкурентів на окрузі: 16

Актор Студії “Квартал 95” зібрав на 33 окрузі, що на Дніпропетровщині, 43 802 голоса. Корявченков вчився в електрослюсаря на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті, отримав освіту інженера-елетрика та економіста. Почав працювати зі сферою гумору з 1995 року.

Свою програму він почав зі слів “Я в команді Президента України Володимира Зеленського”. Актор збирається підтримувати скасування недоторканності, реформувати СБУ та антикорупційні органи, демонополізувати галузі господарства, впроваджувати аудит будівництва доріг, а також щомісяця зустрічатися з громадянами, сприяти допомозі учасникам АТО та їхнім сім’ям, впливати на збільшення інвестування в медицину.

Корявченков переміг на окрузі кандидатів від “Опозиційної платформи”, “Батьківщини”, “Опоблоку”, “Партії Шарія”, “Самопомочі”, “Сили людей”, “Європейської солідарності” та самовисуванців.

4. Ігор Гузь, самовисуванець 59,69% голосів

Конкурентів на окрузі: 6

Чинний нардеп від “Народного фронту” набрав на своєму 19 окрузі, що у Волинській області, 41 106 голосів.

Гузь обіцяє залучати бюджеті кошти на округ, не допускати закриття шахт і лобіювати добудову “Нововолинської” шахти, розвивати туристичну інфраструктуру Побужжя, підтримувати євроінтеграційні та антикорупційні проекти й інше.

За даними Руху “ЧЕСНО”, Гузь був одним з координаторів луцького Євромайдану, піддавався репресіям з боку режиму Януковича. Зразково відвідував сесії та комітети. Є фігурантом антикорупційного розслідування за фактом тендерних махінацій та владних зловживань.

5. Дмитро Кислевський, “Слуга народу” 59,36%

Конкурентів на окрузі: 12

Директор з корпоративних відносин “Інтерпайп Україна” набрав на 24 окрузі, що на Дніпропетровщині, 41 614 голосів. Попри участь у виборах від “Слуги народу”, Кислевський є безпартійним. Має вищу освіту.

Свою програму майбутній нардеп почав зі слів “Я в команді Президента України Володимира Зеленського”, як і “Юзік”. Кислевський збирається працювати над зниженням вартості ліків, аудитом доріг, електронного голосування на виборах за допомогою інтернету та смартфонів й інше. На окрузі збирається інціювати можливості для освіти та відпочинку, підвищувати якість інженерної, професійно-технічної та STEM освіти ( тобто доступної візуалізації наукових явищ).

Кислевський обійшов кандидатів від “Опоплатформи”, “Європейської солідарності”, “Опоблоку”, “Соціалістичної партії України” та самовисуванців.

ЦВК опрацювала понад 98% протоколів. До Верховної Ради проходять “Слуга народу”, “Опозиційна платформа За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність”, “Голос”.