Центрвиборчком закінчує опрацьовувати результати голосування за мажоритарників на позачергових парламентських виборах. За декого з кандидатів свої голоси віддали понад 40 тис. громадян, за декого, наприклад чинну депутатку Надію Савченко, 8.

Хто виграє мажоритарні округи з найбільшим відсотком підтримки жителів, розказує Gazeta.ua.

Понад 59% голосів зібрали кандидати на Донеччині, Волині, Дніпропетровщині та Черкащині.

1. Антон Яценко, самовисуванець 69,08% голосів

Конкурентів на окрузі: 7

Нардеп 6,7 і 8-го скликань Антон Яценко зібрав 50 712 голосів жителів округу №200 на Черкащині. Кандидат обійшов суперників зі “Слуги народу”, “Сили і честі” Смешка та кількох самовисуванців.

У своїй програмі депутат обіцяє “зробити все” для припинення війни на Сході, “припинення окупації” Криму, працювати над зниженням тарифів, підвищенням мінімальних зарплат, а також продовжити програму водопостачання на окрузі, допомагати жителям із земельними питаннями, створювати робочі місця та залучати інвестиції.

За даними Руху “ЧЕСНО”, Яценко 127 разів кнопкодавив, 4 рази фігурував в антикорупційних розслідуваннях, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014-го та у 2012 році – за Закон “Про засади державної мовної політики”, що розширював вжиток російської мови в Україні.

2. Муса Магомедов, “Опоблок” 64,6% голосів

Конкурентів на окрузі: 10

Гендиректор “Авдіївського коксохімічного заводу” зібрав 8 781 голос на 45 окрузі на Донеччині. Попри участь у виборах від “Опоблоку”, Магомедов є безпартійним. Народився в Дагестані, а нині живе в Авдіївці.

LB.ua назвало Магомедова “топ-менеджером Ахметова”, українським олігархом.

У своїй програмі майбутній депутат обіцяє повернути на Донбас мир, сприяти будівництву доріг, вирішувати питання постачання води, газу та світла, відновлювати роботу міського суду в Авдіївці, сприяти децентралізації, підтримувати аграріїв та інше.

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У продажу шматка землі біля Цирку, журналісти знайшли слід прибічників "Партії Регіонів"

Показати ще

На окрузі Магомедов обійшов кандидатів від того ж “Опоблоку”, “Опозиційної платформи За життя”, “Європейської солідарності” і сестру Віри Савченко Надію.

3. Юрій Корявченков (“Юзік”), “Слуга народу” 60,83% голосів

Конкурентів на окрузі: 16

Актор студії “Квартал 95” зібрав на 33 окрузі на Дніпропетровщині, 43 тис. 802 голоса. Корявченков вчився на електрослюсаря на Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті, отримав освіту інженера-елетрика та економіста. Працює у сфері гумору з 1995-го.

Свою програму він почав зі слів “Я у команді президента України Володимира Зеленського”. Актор збирається підтримувати скасування недоторканності, реформувати СБУ та антикорупційні органи, демонополізувати галузі господарства, впроваджувати аудит будівництва доріг, а також щомісяця зустрічатися з громадянами, сприяти допомозі учасникам АТО та їхнім сім’ям, впливати на збільшення інвестування медицини.

Корявченков переміг на окрузі кандидатів від “Опозиційної платформи”, “Батьківщини”, “Опоблоку”, “Партії Шарія”, “Самопомочі”, “Сили людей”, “Європейської солідарності” та самовисуванців.

4. Ігор Гузь, самовисуванець 59,69% голосів

Конкурентів на окрузі: 6

Чинний нардеп від “Народного фронту” набрав на своєму 19 окрузі на Волині 41 106 голосів.

Гузь обіцяє залучати бюджеті кошти на округ, не допускати закриття шахт і лобіювати добудову “Нововолинської” шахти, розвивати туристичну інфраструктуру Побужжя, підтримувати євроінтеграційні та антикорупційні проекти й інше.

За даними Руху “ЧЕСНО”, Гузь був одним із координаторів луцького Євромайдану, піддавався репресіям із боку режиму Януковича. Зразково відвідував сесії та комітети. Є фігурантом антикорупційного розслідування за фактом тендерних махінацій і владних зловживань.

5. Дмитро Кислевський, “Слуга народу” 59,36%

Конкурентів на окрузі: 12

Директор із корпоративних відносин “Інтерпайп Україна” набрав на 24 окрузі на Дніпропетровщині 41 614 голосів. Попри участь у виборах від “Слуги народу”, Кислевський безпартійний. Має вищу освіту.

Свою програму майбутній нардеп почав зі слів “Я у команді президента України Володимира Зеленського”, як і “Юзік”. Кислевський збирається працювати над зниженням вартості ліків, аудитом доріг, електронного голосування на виборах за допомогою інтернету та смартфонів й інше. На окрузі збирається інціювати можливості для освіти та відпочинку, підвищувати якість інженерної, професійно-технічної та STEM освіти (тобто доступної візуалізації наукових явищ).

Кислевський обійшов кандидатів від “Опоплатформи”, “Європейської солідарності”, “Опоблоку”, “Соціалістичної партії України” та самовисуванців.

ЦВК опрацювала понад 98% протоколів. До Верховної Ради проходять “Слуга народу”, “Опозиційна платформа За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність”, “Голос”.