Колишнього соратника Віктора Януковича, екс-депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, відомого як “Юра Єнакієвський”, повернули до бази розшукуваних осіб.

Про це сказав речник Нацполіції Ярослав Тракало, пише “Українська правда”

“Перед вихідними Національна поліція отримала від Генеральної прокуратури лист та копію постанови про скасування постанови прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження відносно підозрюваних, зокрема відносно Іванющенка.

Враховуючи вимоги законодавства, розшук Іванющенка поновлено, відповідні відомості внесені до розшукового обліку. Про результати поінформовано ГПУ”, – повідомив посадовець.

Іванющенко знову значиться у розшуку Національної поліції. Датою його зникнення вказане 15 грудня 2014 року.

Серед статей, інкримінованих Іванющенку, вказані привласнення майна в особливо великих розмірах або організованою групою, вимагання чужого майна, поєднане з насильством або таке, що завдало шкоди у великих розмірах.

Запобіжний захід до колишнього “регіонала” не застосовувався. Раніше слідство мало дозвіл суду на його затримання.

На початку червня прокуратура Одеської області закривала справу проти Юрія Іванющенка, котра стосувалася можливого заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах, а також рейдерства ринку “7 кілометр”.