Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на офіційний ресурс ЮНІСЕФ.

Міжнародний фонд стверджує, що більшість українських батьків підтримують саме натуральну допомогу, а не їх грошовий аналог

“Пакунок малюка” поєднує у собі предмети першої необхідності для догляду за дитиною протягом перших днів життя, матеріали для раннього розвитку дитини та навчальні матеріали для батьків, наприклад, щодо вакцинації та грудного вигодовування. Тож, окрім матеріальної підтримки, сім’я отримує важливу інформацію, яка виховує навички позитивного батьківства та допомагає знизити напругу у підготовці до новонародженого”, – зазначають у ЮНІСЕФ.

Представники Фонду збирали відгуки протягом двох років (з1 вересня 2018 року) і зазначають, що Мінсоцполітики вчасно реагувало на зауваження батьків щодо наповнення бебі-боксів. За цей термін кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази, тому 8 з 10 батьків бажають отримувати допомогу.

ЮНІСЕФ вважає, що перехід на грошову допомогу підвищить вартість необхідних товарів для батьків новонароджених на 30-40%.

“Ми закликаємо Уряд продовжити програму “Пакунок малюка”, яка підтримує сім’ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет,” зазначає Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. “Пакунок малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи”.

Нагадаємо, 29 липня уряд ухвалив рішення про монетизацію пакунків малюка. Ці кошти батьки зможуть витратити лише в спеціальних магазинах.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

МОЗ змінила правила виклику швидкої: коли допомога може і не приїхати

Кинувся на допомогу, та сам ледве не втонув: з Дніпра на Поштовій рятували людей (відео)

Шукай: скульптурка швидкої допомоги знайшла свій дім на Липинського (відео)