Народний депутат України Володимир Парасюк вирішив оскаржити в суді відмову ЦВК реєструвати його кандидатом у депутати на позачергові парламентські вибори.

“Йдемо в український суд доводити свою правоту. І я надіюся, що він прийме зважене, правильне рішення”, сказав Парасюк у коментарі 24tv.

За словами нардепа, причина відмови Центрвиборчкому була формальною.

“Їм не сподобалась моя платіжка. Усі документи подав, отримав довідку, що вони їх отримали. Переконали, що з ними проблем ніяких немає. Я дотримувався усіх норм закону”, відзначив Парасюк.

Нардеп також припускає, що відмова Центрвиборчкому може мати політичне підґрунтя.

“Наскільки я сьогодні побачив з реакції голови ЦВК це упереджене ставлення і небажання пояснити свою відмову… Більша частина членів ЦВК представники Порошенка, а я завжди виступав в опозиції до нього. Тому це скоріш за все може бути політичне рішення”, каже Парасюк.

Відхилили запит Парасюка на реєстрацію у Центрвиборчкомі 23 червня. Однак повідомили про своє рішення лише наступного дня. Пояснили це тим, що “забули”.

Центральна виборча комісія України відмовила Володимиру Парасюку в реєстрації кандидатом у народні депутати. Таким чином, він втратив можливість брати участь у виборах до ВР.