Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав ЄС запустити процес інтеграції України до Євросоюзу. Рекомендується запустити механізм щодо початку перемовин про вступ України до Європейського Союзу і підтримати документ з чітким викладом наступних кроків з євроінтеграції Києва.

Документ підтримали 489 європарламентарів, пише “Главред”.

У тексті резолюції ЕП йдеться про те, що напередодні саміту Євросоюз-Україна євродепутати підтверджують свою прихильність плану щодо вступу держави до ЄС. Вони переконані – європейська інтеграція Києва має відбутися завдяки заслугам українського народу.

Євросоюзу рекомендується провести роботу над початком перемовин про вступ України до ЄС і підтримати дорожню карту, в якій слід чітко викласти подальший алгоритм інтеграції держави до Євросоюзу.

Влада України повинна якомога швидше провести потрібні реформи, щоб країна відповідала критеріям членства в Євросоюзі.

На майбутньому саміті Євросоюз-Україна потрібно в першу чергу обговорити комплексні заходи післявоєнного відновлення української держави.

Євросоюз повинен заморозити активи Центрального банку РФ і активи російських олігархів, після чого гроші слід направити на післявоєнне відновлення України.

Депутати ЄП закликають країни Євросоюзу якнайшвидше ухвалити 10-й пакет санкцій щодо Росії. Обмеження повинні бути застосовані проти російських компаній Лукойл і Росатом, які ще знаходяться на ринку ЄС.

Європарламентарі закликають до негайної і повної заборони на імпорт ЄС викопного палива і урану з території агресора РФ і повної відмови від газопроводів Північний потік-1 і Північний потік-2 в Балтійському морі.

Текст резолюції підтримали 489 депутатів. Проти виступили 36 європарламентарів. Ще 49 утрималися від голосування.