Колишнього голову фракції “Партії регіонів” Олександра Єфремова використовували для політичного шантажу екс-регіоналів у Верховній Раді.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив Дмитро Снєгирьов, луганський активіст, співголова ГО “Права Справа”.

“За 5 років влада не спромоглася довести до судового вироку жодну зі справ, пов’язану з Майданом. Оце і є вирок владі Порошенка. Це був показник, що фактично справу Єфремова використовували, щоб тиснути на “Опоблок” і “Відродження”, щоб схилити їх тих чи інших голосувань у Верховній Раді. Фактично елемент політичного шантажу. Справу використовували лише в цих цілях, ніхто не хотів притягувати Єфремова до реальної кримінальної відповідальності”, сказав Снєгирьов.

Зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт активіст називає “виключно політичним рішенням”.

Снєгирьов також додає, що в політичній підгрупі Мінської групи є Родіон Мірошник, якого називають наближеним до пана Єфремова.

“Він очолював луганську телерадіокомпанію і відповідно був його правою рукою. Це показовий момент, що в керівництві бойовиків знаходяться люди, наближені до Єфремова”, каже активіст.

Зранку 24 липня екс-голова фракції “Партії регіонів” вийшов зі Старобільського СІЗО Луганщини. Його вже перевезли до Києва та вдягнули електронний браслет.

Його звинувачують у державній зраді та у допомозі під час захоплення будівлі Луганського управління СБУ, організованій за підтримки терористичної організації ЛНР, зміні територіальних кордонів України, що призвело до загибелі людей.

“Регіонала” затримали 2016-го у липні. Хотів вилетіти з України до Відня, Австрія. Із 1 серпня 2016-го його утримували під вартою у слідчому ізоляторі.