Ситуація з епідеміологічною ситуацією у Києві покращується, одна квисоким залишається рівень смертності від кронавірусу.

Про це заявив голова ГУ Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, повідомляє Depo.Київ.

“Єдиний високий показник – це смертність. А от щодо ліжкового фонду, навантаження на медичну систему, зайнятості реанімаційних ліжок, то ми спостерігаємо явне покращення ситуації”, – сказав він.

За словами Рубана, рішення про послаблення карантину ухвалюється на рівні Кабінету міністрів та державної комісії. Тому робити прогнози на сьогодні дуже рано.

Водночас він заявив, що, незважаючи на покразення ситуації, перевірки дотримання карантину у місті тривають. Мобільні бригади продовжують свою роботу.

“Наразі 40 мобільних бригад працюють вдень і ще 10 проводять перевірки вночі. Контроль за виконанням протиепідеміологічних заходів ми не зменшуємо”, – зазначив чиновник.

За словами Рубана, особлива зона контролю – це ТРЦ, куди постійно намагаються потрапити люди безвакцинації. Перевірки там проводять регулярно.

“Щодня близько 60 штрафів складається саме на ТРЦ, які допускають прохід таких громадян. Контроль буде продовжуватися. Більше того, згідно з постановою Кабміну, будуть посилені вимоги до роботи ТРЦ і в “жовтій зоні” карантину. Вони повинні також працювати з контрольними сертифікатами про вакцинацію, як і в “червоній зоні”. Послаблень для них поки що не буде”, – сказав він.