Якщо у президента Зеленського не буде однопартійної більшості в парламенті, він як політик проживе набагато більше, ніж якщо вона в нього буде, – вважає поетеса Євгенія Чуприна. Про це вона сказала в інтерв’ю Gazeta.ua коментуючи наміри партії “Слуга народу” створити у парламенті однопартійну більшість.

– Клоуни не завжди бувають розумними. Я боюся, що Зеленський не виключення. Він не оцінює ситуацію коли хоче створити більшість. Він не має захоплювати повноту влади. Бо його винесуть на вилах. Натомість якщо він буде декоративним елементом, казатиме: “Хлопці, я не маю повноважень”, то може протриматися навіть до кінця терміну. Якщо в нього не буде більшості, він проживе набагато більше, ніж якщо вона в нього буде.

Зараз люди, які за нього голосували, кажуть: він дуже хоче щось покращити, але йому не дає парламент. Що вони казатимуть, коли в нього буде більшість? Його ж топити почнуть. Він же на чому виліз: всі політики топили одне одного, а його ніхто не топив, бо думали: прикол.

Фракція “Слуга народу” у разі отримання понад 226 голосів матиме права коаліції.

Про це сказав колишній член Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

“У новому парламенті створити коаліцію неможливо. Оскільки фракція “Слуга народу” у разі отримання більшості депутатів парламенту має права коаліції. Тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями”, – сказав Магера, посилаючись на 83 статтю Конституції.

“У “Слуги народу” немає іншого варіанта: або вони пропонують кандидатуру прем’єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана”, – сказав Магера, додавши, що коаліційна угода у новій Верховній Раді також не потрібна.