У новій Верховній Раді депутати нестимуть відповідальність за корупцію та не матимуть можливість голосувати один за одного.

“Ситуація унікальна, коли одна політична сила набрала таку рекордну кількість людей у парламент”, – сказав в ефірі програми “Право на владу” лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков.

Раніше поява нових політиків у Раді не призводила до революційних змін. “Господарі процесу залишалися ті самі. Змінювалися люди в Раді, але вони не могли переломити ситуацію”, – зауважив Разумков.

Він пообіцяв, що відтепер парламент працюватиме інакше, ніж попередні. “У нас не буде Чечетов сидіти. У нас не буде семафорів, кнопкодавства. Відбитки пальців унікальні а ми хочемо запровадити систему сенсорної кнопки. Ми її запровадимо”, – пообіцяв він.

Разумков пояснив, що система вже давно готова, а чому вона не впроваджена риторичне запитання. “Вона знаходиться у Верховній Раді вже два скликання 10 років. А вона чомусь не працює”, – заявив він. При цьому політик допустив, що котрийсь із членів його партії можуть порушити закон, бо їх проходить наразі 254, а душа кожної іншої людини до кінця незбагненна, тож “усяке буває”. “Але це корупція. А за корупцію депутат, особливо без депутатської недоторканності, буде сидіти не встигне виїхати”, – запевнив лідер “Слуги народу”.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися дострокові вибори до ВР. До парламенту проходять п’ять партій. Серед них: “Слуга народу”, “Опозиційна платформа За життя”, “Європейська Солідарність”, “Батьківщина” та “Голос” (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія “Сила і честь”.