Володимир Зеленський прокоментував хресну ходу в столиці з нагоди Дня хрещення Русі. Президент звинуватив київську владу у відсутності комунікації.

Про це повідомляє видання “Коментарі” з посиланням на заяву глави держави під час його пресконференції.

Президент України заявив, що не побачив комунікації з боку столичної влади. За його словами, відповідальні за захід посадовці просто бояться комунікувати з людьми, які приїхали з різних куточків України на свято.

Володимир Зеленський переконаний, що потрібно було сказати 55 тисячам вірянам про небезпеку, попросити їх бути обережними та одягнути захисні маски, адже більшість з них — люди поважного віку.

“Я розумію, що це свято. Але люди мали йти всі в масках. Я їх там не бачив. Невже це дуже складно?”,- зазначив Зеленський.

Окрім цього, керівник держави відреагував на організацію ходи. За його словами, багато старших людей ночували біля Лаври та в Лаврі без масок і питної води. Він також підкреслив, що паломників звозили автобусами організовано.

“Якщо організовують таку ходу, то потрібно організувати ночівлю для людей, щоб вони були в масках. Поліція роздавала питну воду, бо у них її не було”, — заявив Зеленський.