Восени 2020 року соціальна мережа Facebook перейшла на новий дизайн і відключила для користувачів можливість вибрати старий. Не всім сподобалося оновлення, тому Хрещатик.News із посиланням на сайт AIN пропонує вам кілька способів повернення собі старого зовнішнього вигляду Фейсбуку.

Додаток Social Fixer

По-перше, можна використовувати додаток Social Fixer. Його функції – ширше, ніж перемикання дизайну. Цю програму використовують, щоб в принципі кастомізувати мережу. Наприклад, приховати всі рекламні пости, фільтрувати стрічку за ключовими словами, приховати зі стрічки пости, які ви вже прочитали, і т.д.

Додаток працює як аддон для браузерів Сhrome, Edge Chromium і Firefox, або ж як для користувацький скрипт. Якщо розширення встановлено, і користувач залогінився в Facebook, вгорі праворуч з’явиться значок гайкового ключа. Якщо клікнути по ньому, з’явиться опція перейти на старий дизайн:

Якщо клікнути по цьому пункту, з’явиться посилання на Chrome-розширення (від розробника Social Fixer Метта Круса) – Old Layout. Його можна встановлювати і окремо від Social Fixer (просто у останнього більше можливостей по налаштуванню стрічки).

При цьому потрібно звернути увагу, що Social Fixer запитує досить широкі повноваження для себе:

Якщо ви не хочете ділитися даними, краще не ризикувати.

Відзначимо також, що в Social Fixer після оновлення дизайну Facebook не всі функції працюють (як і в Old Layout). Наприклад, користувачі скаржаться, що в останньому недоступні голосові і відеочати.

Розширення Revert Site

Revert Sit також дозволяє повернути старий дизайн Фейсбуку. Це розширення змушує Facebook думати, що ви використовуєте старий застарілий браузер, тому показує вам старий дизайн замість нового, а також не дозволяє Facebook повернути вас до нового дизайну. Це буде працювати допоки Фейсбук повністю не видалить старий дизайн, а це – кілька місяців, може довше.

Це розширення дуже швидко встановлюється, дуже просто користуватися. Є лише один варіант, який увімкнено за замовчуванням, тому ви можете просто встановити його і не потрібно нічого налаштовувати.

Однак якщо ви захочете тимчасово вимкнути Revert Site, то зможете легко це зробити, натиснувши піктограму розширення на панелі інструментів розширень браузера, а потім зняти галочку “Повернутися до старого дизайну Facebook”. Щоб увімкнути його знову, просто повторно поставте прапорець.

Якщо ви не можете знайти кнопку “Повернути сайт” (R) на панелі інструментів вашого розширення, вона може бути прихована за кнопкою “Jigsaw puzzle piece”, тому клацніть на неї та подивіться, чи є вона там позаду.

Популярні новини зараз

Під час розпивання алкоголю, у Києві стався конфлікт — гість зарізав господаря та втік

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

У Києві планували витратити ₴0,7 млн та встановити 3D-конструкцію до Дня Європи - тендер

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

Показати ще

Розширення Old Layout for Facebook

Це розширення теж дозволяє повернути Facebook до старого макета, який був до вересня 2020 року.

У будь-якому разі пам’ятайте, що все це – неофіційні інструменти, частина функцій Facebook може в них не працювати, і можуть бути ризики з безпекою. Перш ніж встановлювати аддон, як мінімум варто перевірити відгуки.

Нагадаємо, Політики вже витратили 2,59 млн доларів на Фейсбук та Інстаграм рекламу

Читайте також:

Партії купують виборців за 250-300 грн заради перемоги – голова Нацполіції (відео)

В iPhone стався масовий збій додатків: в чому причина