В київській школі міських проєктів Урбанина розробили новий проєкт Бессарабської площі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням сайт Школи Урбанина.

Розробники проєкту наголосили, що наразі біля площі жодних виділених смуг для громадського транспорту, велодоріжок або зручних маршрутів для пішоходів.

Та додали, що на курсі урбан-дизайну розробили проєкт реконструкції, щоб Бессарабська площа стала комфортним та привабливим місцем.

“Хрешатик — головна вулиця Києва, а Бессарабка — головна торгова площа на ній. Громадський магніт, яким є Бессарабський ринок, розміщення на перетині основних пішохідних маршрутів дають площі потенціал стати одним з найцікавіших пабліків міста. Однак його розгубили, впроваджуючи неефективні транспортні рішення. Проєкт нової Бессарабської площі показує, як повинна виглядати сучасна площа в центрі міста та в яких напрямках вона повинна розвиватись. Вона має перетворитися на безпечний, екологічний, доступний та комфортний громадський простір, який стане основною точкою тяжіння для навколишньої території”, – йдеться на сайті розробників проєкту.

https://urbanyna.com/

Нагадаємо, оновлений баскетбольний майданчик на Солом`янці відкрили турніром зі стрітболу

Читайте також:

Організатори мають понести покарання: поліція відкрила справи через масові святкування Дня міста в Одесі та Дніпрі  

В Україні з`явиться нове летовище: розпочинається будівництво нового аеродромного комплексу в Дніпрі