Фахівець з нерухомості Тетяна Ганзюк розповіла про недобросовісну поведінку співробітниць Антимонопольного комітету України Анжеліки Коноплянко та Юлії Янової.

Своїми спостереженнями вона поділилася на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, обидві чиновниці виявили бажання купити за її посередництвом квартири в Києві. Причому обидві вони захотіли оформити покупку своїх батьків, а у договорі вказати занижену вартість квартири.

Зокрема, влітку 2021 року Юлія Янова купила квартиру на ім’я свого батька за 85 тисяч доларів, але в договорі було зазначено іншу суму – 47 710 доларів. У цьому вона наполягала у тому, щоб угода не проводилася через банк. Також, за словами Ганзюк, негайно після укладання угоди Янова розірвала договір і попросила рієлтора зробити те саме.

Пізніше за рекомендацією Янової її керівник Анжеліка Коноплянко намагалася за посередництва Ганзюк купити квартиру у ЖК «Французький квартал» на ім’я своєї матері – насправді за 267 тисяч доларів, але за паперами за 133 з половиною тисячі. Однак це бажання не сподобалося продавцеві, і угода не відбулася. За роботу рієлтору не заплатили.

Тетяна Ганзюк цікавиться, звідки у скромної чиновниці могли взятися майже 300 тисяч доларів на покупку такої квартири, яку може собі дозволити не всякий великий підприємець.