Уряд Норвегії безкоштовно передасть Збройним силам України партію переносних зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) Містраль.

Про таке рішення, як пише “Главред”, повідомив міністр оборони країни Бьорн Арільд Грам. За його словами, які наводить профільний сайт норвезького оборонного відомства, здатність України протистояти російській збройній агресії залежить також від інших держав, тому вони повинні надавати їй зброю для оборони.

“Конфлікт в Україні може затягнутися, і країна залежить від міжнародної підтримки, щоб протистояти російській агресії. Тому уряд ухвалив рішення подарувати Україні ЗРК Містраль”, – зазначив міністр оборони.

Він додав, що така зброя уже зарекомендувала себе раніше, адже зараз використовується на флоті. Тому вона принесе Україні велику користь.

Те, що Україна отримає від Норвегії ЗРК Містраль, підтвердив також у середу, 20 квітня, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, у нашу країну прибудуть близько 100 таких зенітно-ракетних комплексів.

“Хороші новини вранці. Норвегія ухвалила рішення направити Україні близько 100 зенітно-ракетних комплексів Містраль, повідомило Міністерство оборони країни”, – повідомив він у своєму Telegram-каналі.