Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на ТОВ “Волана”.

Завод, розташований у Синельниково Дніпропетровської області, виробляє снеки під торговими марками «Семки», «Козацька слава», а також товари для дому. Підприємство забезпечує постійною роботою сотні працівників та сплачує всі необхідна податки до державного бюджету.

В червні 2020 року рішенням Зарічного районного суду в Сумській області виробничі потужності було арештовано, щоб потім через АРМА передати в управління новим власникам. Справа, по якій винесено ухвалу про арешт, не має ніякого юридичного зв’язку з ТОВ «Волана». Ця справа відкрита на початку 2017 року, і за цей час слідчі сумського СБУ не досягли в розслідуванні жодних результатів. Справа про «спробу зміни державного кордону України» перебувала в архіві, поки нею не зацікавилися рейдери.

Справа «Семок» є моделлю роботи правоохоронних органів і судів в Україні – коли слідчі СБУ втручаються в економічну діяльність підприємств, прокурор підписує абсурдні звинувачення, а суддя ухвалює сумнівні рішення. Також представники підприємства у своєму листі вказують на особу народного депутата Д.Лубінця, який у своїх публічних виступах підтримує дії рейдерів, і тому може виступати замовником рейдерської атаки.

Як відомо, європейські структури ретельно проводять моніторинг роботи правоохоронної системи України, і пов’язують реалізацію принципів верховенства права із програмами реформування конкретних органів, а також персональними оцінками окремих політиків. Представники підприємства збираються регулярно інформувати іноземних партнерів про хід справи та роль конкретних посадових осіб у злочинних діях.

Нагадаємо, Директор товариства підозрюється у рейдерському захопленні майна Київського радіозаводу.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Укркінохроника просить захистити її від рейдерства з боку Ткаченка

Як правоохоронці допомагають рейдерам утримувати паркувальні майданчики в обхід закону