За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 Департаментом карного розшуку НПУ та Печерським УП ГУНП в м. Києві затримано та повідомлено про підозру особам, які викрали з пункту обміну валют 9 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«Встановлено, що у січні 2020 року працівниця обмінного пункту разом із спільником, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання на тимчасово непідконтрольній території «ЛНР», розробили план викрадення грошових коштів, які знаходились у сейфі пункту обміну валют», – йдеться в повідомленні.

Слідством було встановлено, що жінка надала спільнику дублікат ключів від дверей та сейфу та назвала пароль від сигналізації.

«29 січня 2020 року, дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, працівниця обмінного пункту повідомила про це свого спільника, а сама з метою забезпечення алібі разом з колегою викликала таксі та поїхала додому.

Вночі спільник безперешкодно проник до приміщення та викрав грошові кошти, які знаходились в сейфі в іноземних валютах на загальну суму 9 мільйонів гривень», – повідомляють правозахисники.
Після того, як зловмисники розділили викрадені гроші, чоловік придбав позашляховик та переховувався на території Чернігівської області.

4 лютого 2020 правоохоронці затримали підозрюваних.

Зазначається, що у ході обшуків виявлено та вилучено частину викрадених коштів, а також транспортний засіб, придбаний злочинцем.

«Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України, а працівниці обмінника за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 185 та ч. 2 ст. 209 КК України. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі», – йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.

Нагадаємо, Знайшли грабіжника автівки співачки MARUV

Читайте також:

Поліція затримала озброєну банду, яка грабувала будинки на Київщині (відео)

Зламали сейф і викрали гроші: пограбували офіс Спілки журналістів на Хрещатику

Популярні новини зараз

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

У Дніпровському районі зловмисник пограбував відділення Укрпошти